• KATALOG USLUGA
  • ZAHTEV ZA ISPITIVANJE
  • Zahtev za saradnju
Prijem uzoraka pon-pet, 7-15 sati: 021/48 95 333, 48 95 334, 48 95 335, 48 95 337; dežurni telefon pon-ned, posle 15 sati: 064/818 54 38.
NAUČNI INSTITUT ZA VETERINARSTVO "NOVI SAD"
  • Početak
  • Vesti
  • O nama
  • Istraživački tim
  • Odeljenja
  • Projekti
  • Arhiv vet.med.
  • Kontakt
  • English
  • Click to open the search input field Click to open the search input field Search
  • Menu Menu
  • Link to Mail
  • Link to Instagram
  • Link to Facebook
  • Link to LinkedIn
You are here: Home1 / tim2 / Nenad_Popov

dr Nenad Popov, naučni saradnik

Odeljenje za hemijska i radiološka ispitivanja

nenad.p@niv.ns.ac.rs

021 4895 364

064 818 54 65

Nenad Popov

Biografija

dr Nenad Popov, naučni saradnik

Godina rođenja: 1989.

Naučna oblast: bezbednost hrane

Telefon: 021 4895 364

Mobilni: 064 8185 465

e-pošta: nenad.p@niv.ns.ac.rs

Scopus Author ID: 57210436601

ORCID ID: 0000-0002-3102-4334

ResearchGate: Nenad-Popov

APVNT broj: 5717

ID broj istraživača MPNTR R. Srbije: 143621

Obrazovanje:

Osnovne studije: oktobar 2008. – septembar 2013.

Prirodno matematički fakultet, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Univerzitet u Novom Sadu.

Prosek: 9,35

Zvanje: Diplomirani hemičar

Master studije: oktobar 2013. – septembar 2014.

Prirodno matematički fakultet, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Univerzitet u Novom Sadu.

Prosek: 10,00

Zvanje: Master hemičar

Doktorske studije: oktobar 2014. – septembar 2022.

Prirodno matematički fakultet, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Univerzitet u Novom Sadu.

Prosek: 10,00

Zvanje: Doktor nauka – nauke o zaštiti životne sredine

Naučna zvanja:

maj 2014. – istraživač pripravnik

maj 2019. – istraživač saradnik

mart 2022. – naučni saradnik

Osnovna istraživačka interesovanja:

  • Optimizacija analitičkih metoda za određivanje toksičnih elemenata u hrani i hrani za životinje.
  • Ispitivanje distribucije kontaminanata u hrani, hrani za životinje i u životnoj sredini (voda, sediment i biota).

Glavne svakodnevne i istraživačke aktivnosti:

  • Određivanje osnovnih parametara kvaliteta i bezbednosti hrane i hrane za životinje klasičnim laboratorijskim metodama, instrumentalnim tehnikama (Dumas-ova metoda na aparatu „Rapid N cube”, emisiona plamena fotometrija, atomska apsorpciona spektrometrija, induktivno spregnuta plazma sa masenom spektrometrijom, direktna potenciometrija, konduktometrija), kao i ostalim klasičnim analitičkim tehnikama – volumetrija i gravimetrija.
  • Uvođenje novih metoda pripreme uzoraka za brže i tačnije određivanje kontaminanata hrane i hrane za životinje.

Profesionalno iskustvo:

oktobar 2014. – februar 2018.

Istraživač pripravnik u oblasti zaštite životne sredine sa angažovanjem u izvođenju nastave na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

februar 2018. – do danas

Zaposlen na Naučnom institutu za veterinarstvo „Novi Sad” iz Novog Sada na Odeljenju za hemijska i radiološka ispitivanja.

Ostalo profesionalno iskustvo:

februar 2011. – februar 2018.

Promoter nauke i član Marketing tima Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada.

Objavio preko 50 naučnih i stručnih radova

Projekti:

Učešće na projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije:

 mart 2015. – februar 2018.

  • Naziv projekta: „Unapređenje tehnologija remedijacije i razvoj metoda za procenu rizika od zagađenih lokacija”.

Evidencioni broj: OI43005, rukovodilac projekta prof. dr Božo Dalmacija. Institucija za koju je projekat rađen: Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

februar 2018. – oktobar 2021.

  • Naziv projekta: „Uticaj kvaliteta komponenata u ishrani ciprinida na kvalitet mesa, gubitke i ekonomičnost proizvodnje”.

Evidencioni broj: TR31011, rukovodilac projekta dr Miroslav Ćirković. Institucija za koju je projekat rađen: Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad” iz Novog Sada.

Učešće na projektima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Republike Srbije:

jul 2019. – jul 2020.

  • Naziv projekta: „Određivanje aflatoksina M1 u siru primenom skrining metode i metode tečne hromatografije visokih performansi sa fluorescentnim detektorom”.

Evidencioni broj: 142-451-2468/2019-03, rukovodilac projekta dr Sandra Jakšić.

Institucija za koju je projekat rađen: Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad” iz Novog Sada.

Učešće u realizaciji istraživanja u okviru sedam Inovacionih vaučera, odobrenih i finansiranih od strane Kancelarije za transfer tehnologija Republike Srbije, Fonda za inovacionu delatnost.

Učešće na naučnim simpozijumima:

  • 14 međunarodnih simpozijuma
  • 20 nacionalnih simpozijuma

Obuke, seminari i kursevi:

  • Obuka: „Validacija metoda u laboratorijskoj praksi”, Tehnološko-metalurški fakultet, Beograd, 25. april 2018. godine.

Organizator: Savez hemijskih inženjera Srbije.

  • Seminar: „Alati za intelektualnu svojinu za univerzitete”, Zavod za intelektualnu svojinu, Beograd, 6 – 7. novembar 2018. godine.

Organizator: Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) i Univerzitet u Beogradu.

  • Seminar: „Međulaboratorijsko poređenje uzorkovanja prirodne izvorske vode u svrhu hemijskih ispitivanja – PT Sampling SHI 6 – 2019”, Atomska banja, Gornja Trepča, 10. maj 2019. godine.

Organizator: Savez hemijskih inženjera Srbije.

  • Kurs: „Animal Nutrition and Feed Technology”, Naučni institut za prehrambene tehnologije, Novi Sad, 28. mart – 01. april 2022. godine.

Organizator: Naučni institut za prehrambene tehnologije i Univerzitet u Milanu.

Nagrade i priznanja:

Prva nagrada za najbolje postersko saopštenje od strane Evropskog hemijskog društva (EuChemS – European Chemical Society) u saradnji sa Srpskim hemijskim društvom, na II Konferenciji mladih hemičara održanoj u Nišu, 2014. godine.

Ostale sposobnosti:

  • engleski jezik, aktivno
  • dobro poznavanje rada na računaru (M. Office)
Bibliografija

Odabrane reference:

  1. Živkov-Baloš Milica, Popov Nenad, Prodanov-Radulović Jasna, Stojanov Igor, Jakšić Sandra (2020). Sugar Profile of Different Floral Origin Honeys from Serbia. Journal of Apicultural Research, 59 (4), 398-405. doi:10.1080/00218839.2020.1714193
  1. Jakšić Sandra, Živkov Baloš Milica, Popov Nenad, Torović Ljilja, Krstović Saša (2021). Optimisation, validation and comparison of methods for aflatoxin M1 determination in cheese. International Journal of Dairy Technology, 74 (4), 681-688. doi:10.1111/1471-0307.12784
  1. Torović Ljilja, Popov Nenad, Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra (2021). Risk estimates of hepatocellular carcinoma in Vojvodina (Serbia) related to aflatoxin M1 contaminated cheese. Journal of Food Composition and Analysis, 103, 104122. doi:10.1016/j.jfca.2021.104122
  1. Popov Nenad, Rončević Srđan, Duduković Nataša, Krčmar Dejan, Mihaljev Željko, Živkov Baloš Milica, Đorđievski Stefan (2021). Ex situ remediation of sediment from Serbia using a combination of electrokinetic and stabilization/solidification with accelerated carbonation treatments. Environmental Science and Pollution Research, 28 (12), 14969-14982. doi:10.1007/s11356-020-11621-2
  1. Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra, Popov Nenad, Mihaljev Željko, Ljubojević Pelić Dragana (2019). Comparative study of water content in honey produced in different years. Archives of Veterinary Medicine, 12 (1), 43-53. doi: 10.46784/e-avm.v12i1.42
  1. Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra, Popov Nenad, Vidaković Knežević Suzana, Ljubojević Pelić Dragana, Pelić Miloš, Polaček Vladimir, Milanov Dubravka (2019). Physicochemical characteristics of Serbian honeydew honey. Archives of Veterinary Medicine, 12(2), 49-61. doi: 10.46784/e-avm.v12i2.62
  1. Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra, Popov Nenad, Polaček Vladimir (2021). Characterization of Serbian sunflower honeys by their physicochemical characteristics. Food and Feed Research, 48 (1), 1-8, 2021. Corresponding author Nenad Popov. doi:10.5937/ffr48-29655
  1. Živkov Baloš Milica, Mihaljev Željko, Popov Nenad, Jakšić Sandra, Ljubojević Pelić Dragana, Pelić Miloš, Polaček Vladimir (2021). Toxic elements is Serbian sunflower honey originating from various regions. Biotechnology in Animal Husbandry, 37(2), 149-160. doi:10.2298/BAH2102149Z
  1. Pelić Miloš, Živkov Baloš Milica, Popov Nenad, Vidaković Knežević Suzana, Novakov Nikolina, Puvača Nikola, Ljubojević Pelić Dragana (2021). Quality of carp meat (Cyprinus carpio) produced in a pond with the addition of purified wastewater originating from the slaughterhouse. Archives of Veterinary Medicine, 14 (1), 1-10. doi: 10.46784/eavm.v14i1.260
Podelite ovu stranicu
  • Share on Facebook
  • Share by Mail

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

FEJSBUK  / INSTAGRAM

Log In

INSTITUT

MI SMO POUZDAN PARTNER NA EU PROJEKTIMA

POGLEDAJTE PROFIL INSTITUTA NA EU PORTALU

 

JAVNE NABAVKE

INFORMACIJE O JAVNIM NABAVKAMA

PREUZIMANJE

PREUZIMANJE RAZNIH DOKUMENATA

RODNA RAVNOPRAVNOST

POLITIKA RODNE RAVNOPRAVNOSTI
PLAN RODNE RAVNOPRAVNOSTI

Odabir pisma

Ćirilica | Latinica

REPOZITORIJUM

REPOZITORIJUM INSTITUTA

CTT

CENTAR ZA TRANSFER TEHNOLOGIJA I INOVACIJE

Scroll to top Scroll to top Scroll to top

Ovaj sajt koristi kolačiće. Dalje korišćenje sadržaja našeg sajta, podrazumeva Vaš pristanak na upotrebu osnovnih kolačića koji su neophodni za funkcionalnost našeg sajta.

PRIHVATIPolitika privatnostiPolitika upotrebe kolačića

Cookie and Privacy Settings



How we use cookies

We may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website.

Click on the different category headings to find out more. You can also change some of your preferences. Note that blocking some types of cookies may impact your experience on our websites and the services we are able to offer.

Essential Website Cookies

These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.

Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, refusing them will have impact how our site functions. You always can block or delete cookies by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website. But this will always prompt you to accept/refuse cookies when revisiting our site.

We fully respect if you want to refuse cookies but to avoid asking you again and again kindly allow us to store a cookie for that. You are free to opt out any time or opt in for other cookies to get a better experience. If you refuse cookies we will remove all set cookies in our domain.

We provide you with a list of stored cookies on your computer in our domain so you can check what we stored. Due to security reasons we are not able to show or modify cookies from other domains. You can check these in your browser security settings.

Other external services

We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps, and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Google Webfont Settings:

Google Map Settings:

Google reCaptcha Settings:

Vimeo and Youtube video embeds:

Privacy Policy

You can read about our cookies and privacy settings in detail on our Privacy Policy Page.

Politika privatnosti
Accept settingsHide notification only
Pozovi dežurni broj