• КАТАЛОГ УСЛУГА
  • ЗАХТЕВ ЗА ИСПИТИВАЊЕ
  • Захтев за сарадњу
Пријем узорака пон-пет, 7-15 сати: 021/48 95 333, 48 95 334, 48 95 335, 48 95 337; дежурни телефон пон-нед, после 15 сати: 064/818 54 38.
НАУЧНИ ИНСТИТУТ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО "НОВИ САД"
  • Почетак
  • Вести
  • О нама
  • Истраживачки тим
  • Одељења
  • Пројекти
  • Архив вет.мед.
  • Контакт
  • English
  • Search
  • Menu Menu
  • Mail
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
You are here: Home1 / tim2 / Nenad_Popov

др Ненад Попов, научни сарадник

Одељењe за хемијска и радиолошка испитивања

nenad.p@niv.ns.ac.rs

021 4895 364

064 818 54 65

Ненад Попов

Биографија

др Ненад Попов, научни сарадник

Година рођења: 1989.

Научна област: безбедност хране

Телефон: 021 4895 364

Мобилни: 064 8185 465

e-пошта: nenad.p@niv.ns.ac.rs

Scopus Author ID: 57210436601

ORCID ID: 0000-0002-3102-4334

ResearchGate: Nenad-Popov

АПВНТ број: 5717

ID број истраживача МПНТР Р. Србије: 143621

Образовање:

Основне студије: октобар 2008. – септембар 2013.

Природно математички факултет, Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Универзитет у Новом Саду.

Просек: 9,35

Звање: Дипломирани хемичар

Мастер студије: октобар 2013. – септембар 2014.

Природно математички факултет, Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Универзитет у Новом Саду.

Просек: 10,00

Звање: Мастер хемичар

Докторске студије: октобар 2014. – септембар 2022.

Природно математички факултет, Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Универзитет у Новом Саду.

Просек: 10,00

Звање: Доктор наука – науке о заштити животне средине

Научна звања:

мај 2014. – истраживач приправник

мај 2019. – истраживач сарадник

март 2022. – научни сарадник

Основна истраживачка интересовања:

  • Оптимизација аналитичких метода за одређивање токсичних елемената у храни и храни за животиње.
  • Испитивање дистрибуције контаминаната у храни, храни за животиње и у животној средини (вода, седимент и биота).

Главне свакодневне и истраживачке активности:

  • Одређивање основних параметара квалитета и безбедности хране и хране за животиње класичним лабораторијским методама, инструменталним техникама (Dumas-ова метода на апарату „Rapid N cubе”, емисиона пламена фотометрија, атомска апсорпциона спектрометрија, индуктивно спрегнута плазма са масеном спектрометријом, директна потенциометрија, кондуктометрија), као и осталим класичним аналитичким техникама – волуметрија и гравиметрија.
  • Увођење нових метода припреме узорака за брже и тачније одређивање контаминаната хране и хране за животиње.

Професионално искуство:

октобар 2014. – фебруар 2018.

Истраживач приправник у области заштите животне средине са ангажовањем у извођењу наставе на Департману за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду.

фебруар 2018. – до данас

Запослен на Научном институту за ветеринарство „Нови Сад” из Новог Сада на Одељењу за хемијска и радиолошка испитивања.

Остало професионално искуство:

фебруар 2011. – фебруар 2018.

Промотер науке и члан Маркетинг тима Природно-математичког факултета из Новог Сада.

Објавио преко 50 научних и стручних радова

Пројекти:

Учешће на пројектима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије:

 март 2015. – фебруар 2018.

  • Назив пројекта: „Унапређење технологија ремедијације и развој метода за процену ризика од загађених локација”.

Евиденциони број: OИ43005, руководилац пројекта проф. др Божо Далмација. Институција за коју је пројекат рађен: Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду.

фебруар 2018. – октобар 2021.

  • Назив пројекта: „Утицај квалитета компонената у исхрани ципринида на квалитет меса, губитке и економичност производње”.

Евиденциони број: TR31011, руководилац пројекта др Мирослав Ћирковић. Институција за коју је пројекат рађен: Научни институт за ветеринарство „Нови Сад” из Новог Сада.

Учешће на пројектима Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност Републике Србије:

jul 2019. – jul 2020.

  • Назив пројекта: „Одређивање афлатоксина М1 у сиру применом скрининг методе и методе течне хроматографије високих перформанси са флуоресцентним детектором”.

Евиденциони број: 142-451-2468/2019-03, руководилац пројекта др Сандра Јакшић.

Институција за коју је пројекат рађен: Научни институт за ветеринарство „Нови Сад” из Новог Сада.

Учешће у реализацији истраживања у оквиру седам Иновационих ваучера, одобрених и финансираних од стране Канцеларије за трансфер технологија Републике Србије, Фонда за иновациону делатност.

Учешће на научним симпозијумима:

  • 14 међународних симпозијума
  • 20 националних симпозијума

Обуке, семинари и курсеви:

  • Обука: „Валидација метода у лабораторијској пракси”, Технолошко-металуршки факултет, Београд, 25. април 2018. године.

Организатор: Савез хемијских инжењера Србије.

  • Семинар: „Алати за интелектуалну својину за универзитете”, Завод за интелектуалну својину, Београд, 6 – 7. новембar 2018. године.

Организатор: Светскa организацијa за интелектуалну својину (WIPO) и Универзитет у Београду.

  • Семинар: „Међулабораторијско поређење узорковања природне изворске воде у сврху хемијских испитивања – PT Sampling SHI 6 – 2019”, Атомска бања, Горња Трепча, 10. мај 2019. године.

Организатор: Савез хемијских инжењера Србије.

  • Курс: „Animal Nutrition and Feed Technology”, Научни институт за прехрамбене технологије, Нови Сад, 28. март – 01. април 2022. године.

Организатор: Научни институт за прехрамбене технологије и Универзитет у Милану.

Награде и признања:

Прва награда за најбоље постерско саопштење од стране Европског хемијског друштва (EuChemS – European Chemical Society) у сарадњи са Српским хемијским друштвом, на II Конференцији младих хемичара одржаној у Нишу, 2014. године.

Остале способности:

  • енглески језик, активно
  • добро познавање рада на рачунару (M. Office)
Библиографија

Одабране референце:

  1. Živkov-Baloš Milica, Popov Nenad, Prodanov-Radulović Jasna, Stojanov Igor, Jakšić Sandra (2020). Sugar Profile of Different Floral Origin Honeys from Serbia. Journal of Apicultural Research, 59 (4), 398-405. doi:10.1080/00218839.2020.1714193
  1. Jakšić Sandra, Živkov Baloš Milica, Popov Nenad, Torović Ljilja, Krstović Saša (2021). Optimisation, validation and comparison of methods for aflatoxin M1 determination in cheese. International Journal of Dairy Technology, 74 (4), 681-688. doi:10.1111/1471-0307.12784
  1. Torović Ljilja, Popov Nenad, Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra (2021). Risk estimates of hepatocellular carcinoma in Vojvodina (Serbia) related to aflatoxin M1 contaminated cheese. Journal of Food Composition and Analysis, 103, 104122. doi:10.1016/j.jfca.2021.104122
  1. Popov Nenad, Rončević Srđan, Duduković Nataša, Krčmar Dejan, Mihaljev Željko, Živkov Baloš Milica, Đorđievski Stefan (2021). Ex situ remediation of sediment from Serbia using a combination of electrokinetic and stabilization/solidification with accelerated carbonation treatments. Environmental Science and Pollution Research, 28 (12), 14969-14982. doi:10.1007/s11356-020-11621-2
  1. Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra, Popov Nenad, Mihaljev Željko, Ljubojević Pelić Dragana (2019). Comparative study of water content in honey produced in different years. Archives of Veterinary Medicine, 12 (1), 43-53. doi: 10.46784/e-avm.v12i1.42
  1. Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra, Popov Nenad, Vidaković Knežević Suzana, Ljubojević Pelić Dragana, Pelić Miloš, Polaček Vladimir, Milanov Dubravka (2019). Physicochemical characteristics of Serbian honeydew honey. Archives of Veterinary Medicine, 12(2), 49-61. doi: 10.46784/e-avm.v12i2.62
  1. Živkov Baloš Milica, Jakšić Sandra, Popov Nenad, Polaček Vladimir (2021). Characterization of Serbian sunflower honeys by their physicochemical characteristics. Food and Feed Research, 48 (1), 1-8, 2021. Corresponding author Nenad Popov. doi:10.5937/ffr48-29655
  1. Živkov Baloš Milica, Mihaljev Željko, Popov Nenad, Jakšić Sandra, Ljubojević Pelić Dragana, Pelić Miloš, Polaček Vladimir (2021). Toxic elements is Serbian sunflower honey originating from various regions. Biotechnology in Animal Husbandry, 37(2), 149-160. doi:10.2298/BAH2102149Z
  1. Pelić Miloš, Živkov Baloš Milica, Popov Nenad, Vidaković Knežević Suzana, Novakov Nikolina, Puvača Nikola, Ljubojević Pelić Dragana (2021). Quality of carp meat (Cyprinus carpio) produced in a pond with the addition of purified wastewater originating from the slaughterhouse. Archives of Veterinary Medicine, 14 (1), 1-10. doi: 10.46784/eavm.v14i1.260
Поделите ову страницу
  • Share on Facebook
  • Share by Mail

ПРАТИТЕ НАС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ФЕЈСБУК  / ИНСТАГРАМ

Log In

ИНСТИТУТ

МИ СМО ПОУЗДАН ПАРТНЕР НА ЕУ ПРОЈЕКТИМА

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРОФИЛ ИНСТИТУТА НА ЕУ ПОРТАЛУ

 

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ИНФОРМАЦИЈЕ О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

ПРЕУЗИМАЊЕ

ПРЕУЗИМАЊЕ РАЗНИХ ДОКУМЕНАТА

РОДНА РАВНОПРАВНОСТ

ПОЛИТИКА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ
ПЛАН РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

Одабир писма

Ћирилица | Latinica

РЕПОЗИТОРИЈУМ

РЕПОЗИТОРИЈУМ ИНСТИТУТА

ЦТТ

ЦЕНТАР ЗА ТРАНСФЕР ТЕХНОЛОГИЈА И ИНОВАЦИЈЕ

Scroll to top

Овај сајт користи колачиће. Даље коришћење садржаја нашег сајта, подразумева Ваш пристанак на употребу основних колачића који су неопходни за функционалност нашег сајта.

ПРИХВАТИПолитика приватностиПолитика употребе колачића

Cookie and Privacy Settings



How we use cookies

We may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website.

Click on the different category headings to find out more. You can also change some of your preferences. Note that blocking some types of cookies may impact your experience on our websites and the services we are able to offer.

Essential Website Cookies

These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.

Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, refusing them will have impact how our site functions. You always can block or delete cookies by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website. But this will always prompt you to accept/refuse cookies when revisiting our site.

We fully respect if you want to refuse cookies but to avoid asking you again and again kindly allow us to store a cookie for that. You are free to opt out any time or opt in for other cookies to get a better experience. If you refuse cookies we will remove all set cookies in our domain.

We provide you with a list of stored cookies on your computer in our domain so you can check what we stored. Due to security reasons we are not able to show or modify cookies from other domains. You can check these in your browser security settings.

Other external services

We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps, and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Google Webfont Settings:

Google Map Settings:

Google reCaptcha Settings:

Vimeo and Youtube video embeds:

Privacy Policy

You can read about our cookies and privacy settings in detail on our Privacy Policy Page.

Политика приватности
Accept settingsHide notification only
Позови дежурни број