ПОЛИТИКА УПОТРЕБЕ КОЛАЧИЋА

Колачићи – Опште информације

Приликом Ваше посете и коришћења нашег вебсајта, на Вашем компјутеру се складиште мале датотеке које се називају “колачићи”.  На нашој интернет страници користимо такозване колачиће у складу са чланом 12, став 1, тачка 6), Закона о заштити података о личности (легитимни интерес). Сматрамо да је интерес за оптимизацијом наше интернет странице оправдан у смислу горе поменуте одредбе. Колачићи су мале датотеке које се чувају на интернет претраживачу вашем уређају (лаптоп, таблет, смартпхоне итд.) и то приликом посете наше интернет странице.

Колачићи не наносе штету вашем уређају, не садрже вирусе, тројанце или друге злонамерне софтвере. У колачићима се чувају информације које се добијају у вези са уређајем који користите. Међутим, то не значи да смо упознати са вашим идентитетом. С једне стране, коришћење колачића служи да вам посета интернет страници буде пријатнија. Употреба неопходних колачића на нашим интернет страницама је могућа без ваше сагласности. Из тог разлога, строго неопходни колачићи не могу се активирати ни деактивирати појединачно.

Већина претраживача аутоматски прихвата колачиће. Међутим, можете деактивирати колачиће у вашем интернет претраживачу у било које време. Наш сајт користи неопходне колачиће који гарантују функционалности без којих не можете исправно да користите наш вебсајт. Ове колачиће употребљавамо искључиво ми и стога су колачићи прве стране.

На пример, ми користимо такозване колачиће сесије како бисмо препознали да сте одређене делове наше странице већ посетили или да сте већ пријављени на свом корисничком налогу. Они се аутоматски бришу након што напустите нашу интернет страницу. Поред тога, користимо и привремене колачиће који се одређено време складиште на вашем уређају. Када поново посетите нашу интернет страницу, аутоматски се препознаје да сте већ били на страници и која подешавања сте поставили, тако да ове радње нећете морати да поновите.

С друге стране, колачиће користимо како бисмо статистички евидентирали коришћење наше интернет странице, и то у циљу оптимизације приказивања информација и оптимизације нашег вебсајта. Ови колачићи нам омогућавају да вас аутоматски препознамо када поново посетите нашу интернет страницу. Ови колачићи се аутоматски бришу након одређеног времена.

Управљање и брисање свих колачића

Интернет претраживач можете да подесите тако да се колачићи углавном не могу ускладиштити у Вашем уређају и / или ће Вас сваки пут питати јесте ли сагласни да колачићи буду омогућени. Такође можете да у било ком тренутку избришете поновно омогућене колачиће. Можете да сазнате детаљније како све то функционише путем опције помоћи Вашег интернет претраживача. Имајте на уму да потпуно деактивирање колачића може довести до функционалних ограничења нашег вебсајта.

Позови дежурни број