Министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић и Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетили Научни институт за ветеринарство „ Нови Сад“

Делегација Министарства науке, технолошког развоја и иновација на челу са министарком др Јеленом Беговић данас су посетили Институт. Поред Министарке и њених најближих сарадника у посети Институту био је и Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Посета је спроведена као део ширег плана за обилазак свих института који раде у Републици Србији и детаљног упознавања са њиховим радом.Министарка је овом приликом разговарала са менаџментом института, председником управног одбора, Научним већем и са истраживачима и обишла лабораторије института. Поред Научног института за ветеринарство „Нови Сад“, делегација је пре тога посетила Технолошки факултет и Институт за прехрамбене технологије ФИНС“.

Директор Института др Сава Лазић, научни саветник, је срдачно поздравио госте и упознао Министарку и све присутне са постигнутим пословним резултатима Института, док је др Тамаш Петровић, научни саветник и председник Научног већа, као и руководилац Сектора за научно истраживачки рад, Министарки и свим присутнима приближио резултате научно истраживачког рада Института.

Посета је прошла у отвореном разговору, у пријатној атмосфери, размени искустава, информација, предлога и идеја, на обострану корист како будућег рада Научног института за ветеринарство „Нови Сад“, тако и побољшања целокупне научно истраживачке заједнице у нашој земљи.